Om Studio Re-

Studio Re- x Aurora Verksted

Studio Re- er et samarbeid mellom Aurora Verksted og designer Anne Gro Fjeldheim. Aurora Verksted er et sosialt entreprenørskap som setter mennesket og miljø i fokus. Et felleskap for mennesker med og uten funksjonshemming, drevet av fagfolk innen kunst, kunsthåndverk og design. Anne Gro har jobbet med design og produksjon av klær i over 30 år før hun begynte hos Aurora.
«Aurora Verksted gir meg en mulighet til å bruke min erfaring i en jobb som taler til hjertet. Samtidig har denne jobben gitt meg et nytt perspektiv på designprosessen, som jeg drar nytte av hver dag».                                                 
Merkevaren er bygget på grunnverdiene til Aurora Verksted, respekt for mennesker og natur, og navnet er rett og slett en oppsummering av alt vi står for; Respect, Responsible, Reduse, Reuse....

 

Responsible way

Studio Re- lager tidløse og sesongløse klær for kvinner. Våre plagg er laget for å bli brukt om igjen og om igjen, år etter år, satt sammen på ulike måter, til ulike anledninger. Vi liker godt den gamle tanken om å bygge en garderobe – kjøp noe som passer til det du allerede har. Mix og match, og bruk plaggene mange ganger. Vi har et sterkt fokus på passform, detaljer og kvalitet. Våre klær skal være relevante, uavhengig av trender.

 

Respect for people & planet

Grunnverdiene i Studio Re- handler om respekt. Gjennom fokus på etisk produksjon, gjennomtenkt design og bruk av overskuddsmaterialer fra større produksjoner, jobber Studio Re- kontinuerlig for sine verdier.

Våre materialer er valgt med omhu. Vi plukker overskuddsmaterialer som ligger på lager etter større produksjoner - det er bedre for miljøet å bruke noe som allerede er produsert.

Når vi ellers skal velge materialer, plukker vi fra lagervarer lokalt på produksjonsstedet.

 

Responsible production

Nære, pålitelige og langsiktige samarbeidspartnere er veldig viktig for oss. Det er nødvendig for oss å vite at de som jobber for oss har det bra og at produksjonen foregår på en ansvarlig måte. Dette er en del av en helhetlig tankegang som forener Studio Re- og Aurora Verksted. Vi er derfor veldig nøye når vi velger hvem vi skal samarbeide med.

Våre konfeksjonerte plagg, produsert av overskuddsmaterialer, er produsert hos Sorste i Romania. En fabrikk med solid ekspertise på konfeksjon, og med fokus på å gi alle en mulighet i arbeidslivet.

Våre linskjorter og bomullsbukser er produsert av Nguyen Khanh Phuong Fashion Co. Ltd i Vietnam, en liten bedrift som vi har samarbeidet med i mange år. Bedriften eies og drives av Thao - en ung kvinnelig gründer som er opptatt av å gi kvinner i nærmiljøet arbeid, muligheter og økonomisk selvstendighet.